Hoe klinkt Tinnitus?

 
ondertiteling: klik op CC onder in de balk

Over jjvoerman

Jacob Jan Voerman. Leraar op de Vallei. Een school voor natuurlijk leren. Schrijver, verteller en theatermaker. Meer? Ik woon in Wijchen met mijn vrouw. Twee kinderen de deur uit, en twee nog lekker thuis. Ik ben een aantal jaar geleden slechthorend en uiteindelijk doof geworden. Ik hoor nu met een Cochleair Implantaat. Sinds zomer 2014 ben ik actief op de Democratische School de Vallei.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op Hoe klinkt Tinnitus?

 1. Ewa zegt:

  šŸ™‚ Ik probeer er ook wel eens een concert van te maken…. alleen gaan dan ineens andere instrumenten meespelen dan wat ik wil. Ach ja…

 2. Inge de Wit zegt:

  Mooi concert! Dank voor de informatie, maakt meer duidelijk. Heb er zelf gelukig geen last van, op soms de ‘ze praten over je piep’ na. Onze jongste teckel heeft met een scheef koppie heel belangstellend geluisterd, ze vond het zeer interessant. M’n telefoonscherm is nat van de likjes die ze gaf šŸ˜‰

 3. Gea zegt:

  Ik dacht dat mijn processor op de T-stand een rot herrie maakte maar dit is echt heel erg. Tot nu kon ik met geen voorstelling maken bij tinnitus behalve dat ik dacht dat het een enkele toon was.
  Respect! Ik vind alleen je filmpje al een ramp om naar te luisteren en jij hoort het de hele tijd. Je zegt wel; Behalve als ik slaap. Simpelweg omdat je er mee om hebt leren gaan en het in je slaap niet meer hoort of omdat het in je slaap er niet is. Bovendien vraag ik met af of het elke dat zo’n herrie en of het onder invloed van bv. moeheid erger is. Succes met het concert. Ik zit niet op de eerste rij!

  • jjvoerman zegt:

   over de luidheid is geen zinnig woord te zeggen.
   ik kan de tinnitus alleen met een externe bron vergelijken, en die externe bron hoor ik alleen door mijn CI’s heen.

   ik kan wel zeggen dat als ik mijn laptop op vol zet (om mijn stem te kunnen verstaan), de zelfgemaakte tinnitusgeluiden harder klinken dan mijn eigen tinnitus (als je het nog snapt)

   en inderdaad, nu na een dag cursus en een lange autorit klinkt het luider dan als ik uitgerust ben.

   de “woea woea” is luid nu

 4. Pingback: leren leven met Tinnitus | Jacob Jan Voerman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s