things to do when not online

Mijn zwager helpen met het leggen van een straatje. Een toren bouwen (figuurlijk dan: mijn verhaal over de toren afschrijven), Een dagje naar Den Haag (alle bekende dingen gezien, was onze eerste keer, en de standaarddingen waren al leuk genoeg), boeken lezen, naar het Arika museum, dodenherdenking en een bevrijdingsfestival. En genoeg afstand van twitter om daar echt los van te zijn. Bouwstenen voor een goede week.

En een animatiefilmpje maken. goh das nog best veel werk. ( ik laat de foutjes er gewoon in.)

Over jjvoerman

Jacob Jan Voerman. Leraar op de Vallei. Een school voor natuurlijk leren. Schrijver, verteller en theatermaker. Meer? Ik woon in Wijchen met mijn vrouw. Twee kinderen de deur uit, en twee nog lekker thuis. Ik ben een aantal jaar geleden slechthorend en uiteindelijk doof geworden. Ik hoor nu met een Cochleair Implantaat. Sinds zomer 2014 ben ik actief op de Democratische School de Vallei.
Dit bericht werd geplaatst in huis tuin en keuken. Bookmark de permalink .

7 reacties op things to do when not online

 1. Ewa zegt:

  Erg leuk! hoe heb je dat gedaan? en juist die foutjes maken het af.!!!

 2. zalig he !
  als wij op vakantie gaan, wil ik ook geen inernet!
  das pas echt vakantie!
  wat een gaaf filmpje!

 3. ikkeonline zegt:

  Tof filmpje! Ik zag zo even geen foutjes maar ik weet dan ook niet zo goed waar ik op zou moeten letten. Zag er iig erg leuk uit!

 4. wauw, tof……net als @eva wil ik wel weten hoe en met wat je dat filmpje gemaakt hebt

 5. jjvoerman zegt:

  The making off:

  Heel banaal. Ik had geen camera dus ik heb mijn laptop op zijn kant gezet, zodat de webcam, naar beneden keek. (toestenbord rechtop, stapeltje boeken aan de rand onder het scherm)

  wit vel papier er onder.

  op ander vel papier bakstenen tekenen (en een rondje en driehoekjes twee ogen en twee pupillen (heeel klein! en mis montreal). en die uitknippen.

  Dan steeds een baksteen verschuiven met mijn vinger, en op foto klikken. eerst met een muis want het klikt zo onhandig op een verticale mousepad, maar toen was de cursor verschoven. Had ik 200 keer verschoven en geklikt zonder ook maar een foto te nemen. Dus toch maar op de knoppen naast de mousepad klikken.

  en dan met MonkeyJam van alle fotos’ een filmpje maken (heel makkelijk: selecteer foto’s klik importeren foto’s en klik op exporteren film.)

  ben ik uren zoet mee geweest. De pupillen moest ik met een naald verschuiven, en dan nog bleven ze aan de naald plakken. de ogen verschuiven een beetje maar dat valt in de film niet eens op.

  Oja, geleerd: als je een stilstaand beeld wil, gewoon heel veel klikken terwijl je niks veranderd. Als je dat niet doet gaat alles te snel.

 6. Khadija zegt:

  Ik ga hier niks over zeggen want dit is gewoon te stoer. WAUW!

 7. Ewa zegt:

  GEWELDIG! Dank je wel. Dat het uitgeknipte bakstenen waren dat was me opgevallen. Morgen kijken naar verschuivende pupillen 🙂

  Muis vastplakken op tafel is wellicht ook een optie. Leve ducttape haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s