Bevrijdingsfestival

Terug naar Wageningen voor het bevrijdingsfestival, met dochters, want die wilden muziek.

Maar nog mooier vond ik het defilé. Een van de laatste mogelijkheden om eer te bewijzen aan onze bevrijders. Er waren er nog een paar, en ze genoten zichtbaar van de aandacht. Ze werden als helden binnengehaald door veel publiek.

Als student heb ik het vaak gezien, maar toen vond ik het eigenlijk maar niks. Want ik was tegen oorlog en tegen alles wat een uniform droeg. En Prins Bernard was een foute rakker. Maar nu besef ik dat dat er allemaal geen donder mee te maken heeft. Het is een eerbetoon aan de mensen die toen voor de vrijheid vochten. Gisteren eer aan de doden. Vandaag eer aan de overlevenden.

Ik heb dus nu hard meegeklapt, en mijn dochters ook.  Wat gun ik ze dit. “Hier heb ik het voor gedaan, voor deze vrijheid”, zag ik ze denken. Kinderen en kleinkinderen mee in de wagen. Want die mogen best zien wat opa verdiend heeft. Mooi om mee te maken.

Over jjvoerman

Jacob Jan Voerman. Leraar op de Vallei. Een school voor natuurlijk leren. Schrijver, verteller en theatermaker. Meer? Ik woon in Wijchen met mijn vrouw. Twee kinderen de deur uit, en twee nog lekker thuis. Ik ben een aantal jaar geleden slechthorend en uiteindelijk doof geworden. Ik hoor nu met een Cochleair Implantaat. Sinds zomer 2014 ben ik actief op de Democratische School de Vallei.
Dit bericht werd geplaatst in verblog de wereld en begin bij jezelf. Bookmark de permalink .

2 reacties op Bevrijdingsfestival

  1. “Het is een eerbetoon aan de mensen die toen voor de vrijheid vochten.”
    Zo is het.

  2. remco77 zegt:

    Zo is het
    Because life without freedom is no life at all.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s